Aura Positif Atau Negatif Dalam Family

Assalamualaikum,

Kalau bercakap pasal aura positif dan negatif ni memang tak taulah nak describe macam mana. Saya percaya boleh kata setiap hari korang pun dikelilingi dengan aura positif dan negatif, betul tak? Kalau boleh korang nak sentiasa berada dalam aura positif dari negatifkan? Ngeee... Masalahnya susah nak dapat aura positif je sentiasa. Dalam pada positif tu mesti terselit negatifnya sikit. Andai kata kena buli, takkan kita nak pandang positif jugakkan? Itu gila namanya. Kadang sabar pun ada hadnya.

Bercakap pasal aura positif. Baru-baru ni ada satu musibah telah menimpa keluarga besar kami. Musibah yang mana telah menyedarkan semua ahli keluarga betapa kita perlu mendekatkan diri pada Allah s.w.t. bila senang atau pun susah. Alhamdulillah dan rasa bahagia bila melihat perubahan itu. Harap ia kekallah sampai bila-bila dan bukan hanya sementara. Saya di dalam keluarga besar itu cuma orang asing. Saya hanya mampu berdoa dan menjadi pemerhati.

Bercakap pasal aura negatif. Saya cuma boleh beri perumpamaan je. Kalau nak cerita tu panjang sangat dan penat nak type. Huhu... Kerana mulut, badan binasa. Pernah dengarkan? Atau lebih tepat kalau nak bandingkan dengan keluarga seni, kerana mulut, keluarga binasa. Ha!ha! Stress kalau fikir tapi lebih baik buat tak tau je. Saya percaya semua yang berlaku ni ada hikmahnya. Kalau tak berlaku macam ni, mungkin ada yang lupa padaNYA.

Itulah lumrah kehidupan. Pasrah dan redha dengan ketentuan after segala usaha telah dilaksanakan.

 

2 comments

March 2, 2014 at 1:45 PM

kena relax selalu :)

March 2, 2014 at 1:55 PM

ya.. kena relax selalu..

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia