Zulaikha Kena Ambil Nebulizer Lagi

Assalamualaikum


Aduhai... kesiannya anak aku kena ambil neb lagi. Boleh kata setiap bulan dia kena ambil neb. Asal batuk je kena ambil neb. Tak sanggup tengok dia cam ni. Melepek je atas tilam. Penat agaknya sebab asyik batuk je. Lepas ambil nab tadi kuranglah batuk dia. Cuma dada masih berombak dan masih ada bunyi. Nafas laju macam tak cukup tarik. Malam karang kena ambil neb lagi. Supaya tidur malam dia lena. Kalau tak taku jadi macam malam tadi. Dia merengek je tak boleh tidur sebab susah nak nafas. Tersengguk-sengguk daku asyik jaga tengok keadaan dia bila asyik merengek. Memang kesianlah malam tadi asyik batuk je. Dahlah budak ni payah makan ubat klinik. Saya harapkan ubat hemeopathy je bagi kat dia. Kalau ubat klinik, sure dia luah balik.


Patutlah rasa tak sedap hati dua tiga hari ni, rupanya nak berlaku perkara macam ni. Moga2 cepatlah sembuh anak ku. Sedih mama tengok. Huhu..

6 comments

October 12, 2013 at 1:37 PM

Assalamualaikum. Kenapa kak? dia ada asma ye? banyakkn minum air panas ya. klau dia tidur, bagi dia tidur bantal tinggi sikit...

ubat hemeopathy mgkin sesuai sbb ubatnya manis mcm mkn gula2..

Semoga ank kak cepat sembuh ya.

October 12, 2013 at 2:00 PM

nak kata ada asma tu tak la.. boleh kata jadi mcm ni setiap kali dia batuk... sekarang bg ubat hemeopathy je... sbb ubat klinik dia tak suka... tp bagus jugak pun... tak de la dia terdedah dgn drug huhu... hopefuly dia getting better... kita yg susah hati tengok...

October 12, 2013 at 4:29 PM

iman doakan smua kembali normal.bese la kak 2.kalau kat klinik iman rjin la pateint yg amik neb ni.lagi2 kalau sejuk kesian tgk bebudak ni

October 12, 2013 at 6:58 PM

kesian dia. semoga cepat sembuh adik comel! :)

October 14, 2013 at 4:40 PM

anak sy sepanjang umor 1 thn smpai 2 thn keluar masuk hospital sbb mslh mcmni lah..last2 doc diagnos asthma. tapi alhamdulillah, semakin berkurangan jumlah kene attack asthma compare masa dia kecik2 dulu.skang dia dah 4 thn..

harapnya anak awk xlah sampai ke tahap asthma. Moga cepat sembuh ye...

October 14, 2013 at 6:36 PM

hampir2 kena asthma dah.. tp cepat2 ambil neb ni alhamdulillah... cepat baik... susahkankan anak2 kena masa kecil... puncanya batuk je...

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia