Small Bedroom Decorating Ideas

Assalamualaikum...

Ada beberapa design bilik Zulaikha yang saya idamkan nak hias untuk dia. Dah lama berangan tapi bukan sekarang memandangkan dia masih kecik cenonet. Masih tidur bawah ketiak mama ayah dia so, kalau buat sekarang macam sia2 belaka. Kalau nak hias bilik dia kena tunggu dia umur 7 tahun. Masa tu dia dah ada meja belajar dan sebagainya. Memandangkan bilik dia kecik. Tak luas mana. Hanya segi empat sama. So, sy rasa design di bawah ni macam sesuai untuk dia. Kalau tengok budget pun tak ada masalah kalau design seperti ini.

Zulaikha berusia 3 tahun 7 bulan bertanya pada saya dan saya sendiri rasa geli hati bila ingat balik perbualan kami.

Zulaikha : Mama, katil kita mama?
Mama : Belum beli lagi.
Zulaikha : Kenapa tak beli?
Mama : Sebab Zulaikha kecik lagi, mama tak belilah.
Zulaikha : Kita pun nak katil besar mcm mama. Cantik... (padahal cadar tu cantik)
Mama : Kalau mama beli sekarang, Zulaikha dah tak boleh tidur dgn mama. Tak boleh tidur dgn ayah. Zulaikha kena tidur kat bilik sorang-sorang.
Zulaikha : Ya ke? Kenapa?
Mama : (aku senyum) Sebab Zulaikha dah besar... malula tidur dgn mama ayah
Zulaikha : Errrrrmmmm... nanti kita takut macam mana?
Mama : Zulaikha peluk baby pooh kuat2...
Zulaikha : Errrrrrmmm... nanti kita nangis macam mana?
Mama : Kenapa nak nangis, Zulaikha kan dah besar...
Zulaikha : Errrrmmm... tak jadilah mama, nanti kita takut... kita nak tido mama ayahlah...
Mama : Erm, yelah. Tunggu Zulaikha dah sekolah nanti mama beli katil ya.
Zulaikha : Ok... (sengih2 manja gitu)

Ini survey saya untuk deco bilik anak saya. Antara banyak2 ni kena tengok mana yg budget. Bilik sempit tak boleh buat besar2. Sy suka deco yg simple dan masih ada ruang untuk solat di bilik.

Yg ni agak ok dan sesuai utk bilik anak sy tu tp warna tak kena..

Yg ni sy kena buag rak buku sebelah kiri sekali sbb rasanya bilik dia besar sampai meja belajar je.

Yg ni pun ok juga mmg ngam2 dgn katil...

Yg ni mmg saiz bilik dia. design tingkap pun betul2 sama kedudukan dgn bilik anak sy.

Yg ini pun sama besar dgn bilik anak sy tp klu kedudukan katil mcm ni, so akan berada di depan pintu bilik. nampaknya kena alih katil sebelah kanan.

Ini pun saiz bilik anak sy

Yg ini pun lebih kurang saiz bilik anak sy...

Yg ini pun saiz bilik anak sy juga. tp tak best pulak cam ni kedudukannya.

Apa pun tunggu jelah hasilnya nanti. Hehe...

10 comments

September 19, 2013 at 4:40 PM

Suke yg colour pink tu.. sweet :)

September 19, 2013 at 5:14 PM

cerahnya yg colour purple 2..i like :)

September 19, 2013 at 5:54 PM

pink so sweet..done isi tabung anda.

September 19, 2013 at 6:40 PM

Yang kaler maroon & pin putih tu cantik! ^_^
SIAPA DIA BLOGGER BUDIMAN?

September 19, 2013 at 11:37 PM

Nak cubalah. Hihi.

September 20, 2013 at 8:11 AM

Comel kan? hehe

September 20, 2013 at 8:11 AM

light purple mmg cantik..

September 20, 2013 at 8:12 AM

Minat pink jugak? hehe

September 20, 2013 at 8:14 AM

mmg cantik... hehe sy pun suka jugak..

September 20, 2013 at 8:14 AM

Cuba2 janji duit ada hehe

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia