Samsung Galaxy S advance vs Samsung galaxy S3

Assalamualaikum

Semalaman aku fikir handphone apa nak beli. S advance ke S3. Mula2 tu ada yg suggest Galaxy Note 2. Pergh! Besar gabak kot. Aku tengok kwn pakai mcm penuh semuka. Siapa lepas solat doa tu pada Allah, mudah-mudahan aku buat pilihan handphone yg terbaik sbb aku malas nak beli lagi dah lepas ni.

Ada pulak tu yg suggest aku beli yang clone punya. Aku pun tak taulah clone tu baik ke idak gamak nye bila pakai. Kang aku pakai, banyak pulak application tak leh guna. Aku suka berwassap! Aku suka berFB di hp. Kalau beli yg clone di jamin ke aku boleh install benda alah tu guna play store? Aku minta pendapat ramai yg kata clone tu fuction banyak tak leh pakai. Kang murah punya pasal daku merana huhu.

So, berbalik pada niat aku. Siap mimpi2 lagi aku dah beli samsung 'S' dengan penuh bergaya. S yg mana satu pun daku tak tau. S3 mini ka? S advance ka? S3 biasa ka? Haha...

Adakah aku kena pilih Samsung S advance 4.0"?

Adakah aku kena pilih Samsung S3 mini 4.0"?

Adakah aku kena pilih Samsung S3 saiz 4.8"?

Sudah rambang mata mana satu mau beli. Oklah bye!

6 comments

March 29, 2013 at 7:24 PM

Salam. Kalau tanya pendapat saya, baik S3 berbanding Advance. Sebab utama, S3 lagi canggih la. Hee. Ciri utama pilihan saya ; skrin, kamera, bateri dan memori. Semua tu memihak ke S3.. saya maksudkan S3 biasa tu. skrin 4.8 tu.. takde la besar sgt mcm Note.. boleh pegang dgn tangan lg. kalau hp lain, nnt kalau banyak download, memori cepat full..mula laa hp tu hang.. So,alang2 nak beli baik beli yg betul2 kita puas hati. =)

March 29, 2013 at 8:07 PM

waalaikumsalam, yeah! Akhirnya sy pilih Samsung S3 jugak sbb2 spt yg awk cerita... mmg betul sbb dah xplore kwn punya n compare... rasanya lebih menarik S3 screen 4.8 tu... ngee...

April 3, 2013 at 3:44 PM

huhuhu...sy pun dlm dilema gak nak pilih antara s advance ngan s3 mini...kwn suggestkan s3 mini...karang tak tau la apa yg dipilih ni...

April 3, 2013 at 10:06 PM

Jgn jd cam sy... akhirnya sy pilih galaxy note 2...
bg sy klu antara dua tu pilihlah galaxy S3... tp klu ikut budget ciput, pilihlah S advance je... actually function lebih kurang je... janji menepati apa yg kita nak... ;)

Anonymous
April 28, 2013 at 2:02 PM

samsung s4 dah ade?? O.o

April 28, 2013 at 4:16 PM

beli jgn tak beli...

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia