WORDLESS : Jangan Jadikan Masalah Kecil Tu Remeh


Seriously, kena selesaikan juga masalah kecil tu kalau kita rasa ia remeh.
Takut kalau masalah tu jadi besar, lagi susah nak handle.
Ibarat macam satu penyakitlah.
Seseorang pergi check up, doc kata baru stage 2.
Kena buat pembedahan tapi di tangguh-tangguh, bila check up lagi sekali doc kata dah stager 4.
Nampak tak akibatnya bila kita biarkan sesuatu masalah tu?
Ok itu je nak cakap.
Bye2.

7 comments

October 14, 2014 at 12:11 PM

terbaik! setuju sangat!
benda remeh kalau dibiarkan pun boleh jadi barah =)

October 14, 2014 at 12:18 PM

betul3..

October 14, 2014 at 1:16 PM

Btul tu..stuju sangat!

October 14, 2014 at 2:53 PM

hmm... betul. adik saya ni ada sakit mata, tapi dia kena sekolah. asrama lak tu.. exam lagi. tapi ummi hari2 risau, apalah jadi dengan keadaan dia tu..

kalau yang berkesempatan, jangan dibiar lama2 benda kecil. bahaya.

October 17, 2014 at 1:56 PM

haaaa betul betul. kecik atau besar tetap masalah. sama macam kes ambil lewa buat kerja or keje bertangguh. sekali sampai masa kena submit haaaa tunggang langgang.

October 17, 2014 at 11:59 PM

Betul lah tu kak. Bahaya kalau tangguh2 je lagi2 bab sakit ni.

October 19, 2014 at 10:26 PM

setuju!!!

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia