Melayang Lagi RM40

Assalamualaikum,

Huhu... speachless sebab saya terbayar bil api ke akaun rumah sewa lama sebanyak RM40. Entahlah apa yang sy fikir masa tu. Tak pasal kena marah dengan suami. Saya malas nak panjang cerita, saya cakap kat dia tak pelah nanti saya bayar lagi sekali tapi suami mencuka je. Huhu... at the end saya cakap kat dia, nanti saya print resit bayaran via m2u tu, then kita gi jumpa TNB. Klu tak dpt balik, just anggap tu bukan rezeki kita. Tu mungkin rezki tuan rumah yg kita sewa dulu.

Tahun ni sahaja dua kesilapan yang saya dah buat. Duit saja2 je lebur pada tempat yang tak sepatutnya. Dulu ingatkan sy pernah update pasal anak sy terpurchase game via online thooth path tu? Tu dah melayang RM50. Tak apalah, dah terjadi, takkan pasal game pun kita nak marah anakkan. Mungkin tak ada rezeki. Now terjadi atas kesilapan sendiri. Saya tersalah click acc number dan silap sendiri juga sebab tak pernah delete no acc rumah sewa tu.

Apa pun, jadikan pengajaran. Kadang-kadang kita tak tahu apa yang tersirat disebalik apa yang berlaku. Mungkin kita kurang bersedekah pada fakir miskin atau sebagainya dan terjadilah perkara2 beginikan? Siapa tahu? Redha dan hanya Allah sahaja yang tahu.


6 comments

October 10, 2013 at 7:56 PM

Alahaii.. Takpa lah kak, mcm akak kata kita tak tau kan knp benda ni terjadi. Who knows tuan rumah skrg ni ada masalah kewangan, we never know kan :) Berkat dorang tu :) Smilee!! *hugs*

October 10, 2013 at 8:24 PM

ya mungkin jugakkan... tuan rumah sebelum ni pun sgt baik dgn kami sekeluarga... huhu... akak fikir positif je...

October 10, 2013 at 10:27 PM

xpe ka..kita belajar dri kesilapan.kalau x silap kita xtau bnd2 smua ni

October 10, 2013 at 10:55 PM

ya betul... klu tak belajar dari kesilapan maybe akan berlaku lg perkara mcm ni...

October 11, 2013 at 7:33 PM

oh sayangnye..xpe benda dah terjd nak buat mcm mana kan
yumida pun camtu gak, kengkdg asyik pikir benda lain benda tu terbuat 2 kali

October 11, 2013 at 7:53 PM

betul... masa tu sy buat dua kerja... tgh buat payment TNB online pada masa yg sama borak2 sambil buat kerja... apa lagi.. silap click acc number.. huhu.. silap sendiri...

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia