Weeee... Lunch time at Shushi King

Assalamualaikum,

Kenangan makan secara berjemaah di Shushi King. Bukan senang nak dapat kumpul ramai-ramai macam gini. Inilah masa sesuai pun kalau nak makan dekat luar sama ngan kawan2. Planning dah lama, rancang dgn teliti tapi selalu tak jadi jugak. Sorang ni sangkut sbb bos adalah. Corum tak cukuplah. Sorang ni MC lah. Sorang ni cutilah. Macam-macam alasan. Akhirnya pada hari Khamis 18/4/2013 dapat juga kami di satukan untuk lunch beramai-ramai. Tujuh orang tuuuuu, jemaah satu table Shushi King.

Sampai2 kami dah rambang mata, tak tau nak pilih makanan apa. Sudahnya sy pilihlah Mixed Bento. Tak taulah masa tu apa rasa. Main oder je, janji masuk perut kenyang. Tengok nasi mcm banyak. Dah terfikir dlm kepala "Habislah diet aku hari ni" Tengok kalori dia 894Kcal. Weehooo! PENGSAN!
Lepas ni nak try Piri-Piri Chiken plak. 


Yg ni pulak Sushi dlm pinggan yang pusing-pusing tu hehehe. Rembat jugak tiga pinggan. Nak rasa punya pasal.

Yg ni Shushi telor ikan katanya. Memang sedap. Itu yg kenyang cam nak pecah perut rasa.

Yg ni pinggan ketiga. Itu pun sy share lagi beberapa pinggan yg sy tak sempat nak snap pic. Tiga pinggan di atas antara yang sempat. Yg ni pun sedap jugak. Masa ni sy sudah kenyang sebelum tiba set Mixed Bento sy itew. Huhuhu! ='}


Dan... taaaddaaa! Sampai jugak akhirnya sy punya set Mixed Bento. ='} Mak datok, banyak nasi dia! Ni bukan segenggam dah ni. Mampuih nak habiskn ni.

Dan inilah hasilnya yg tinggal sepelas kami mencekik. Ini Shushi kecik2 ye. Teman tak kira perapa pinggan tp rasanya ada 25 pinggan untuk 7 org makan ye. Meja kami paling tinggi mcm menara. Banyak giler... sape boleh kira? Muahaha! =p

Inilah dia antara 6 orang dari 7 orang yg sy ceritakan di atas. Hahaha... 
Kami sudah kenyang! Alhamdulillah! Terima kasih atas nikmat makanan yang Allah berikan.

p/s: Terima kasih kak Mikin sebab belanja kami makan Shushi King. Semoga rezeki kak Mikin melimpah ruah hendaknya ya. =)

2 comments

April 23, 2013 at 6:30 AM

Maso den poei jepun....depa kata standard 1 org 15 pinggan....so kalau 25pinggan 7 org...lom terer lagik tu.....sebab den saut cabaran jepun tu...makan sampai 15pinggan...ahakz

April 23, 2013 at 7:38 AM

Hehe... rugi la klu kita org mkn 15 pinggan sorang... nanti xsempat makan set dah PENGSAN hahaha =)

p/s: tabik spring la sape dpt mkn lebih 15 pinggan sorang termasuk set dia.. haha

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia