Powerbank 20000mAh Sudah Sampai

Assalamualaikum,

Akhirnya sudah sampai jugak powerbank ku 20000mAh yg dinantikan. Lepas ni tak ada alasan low batterylah bagai ye. Yg paling penting nak gi kelong nanti kena bawak. Berguna sangat time atas laut masa tu. Hehehe...

Inilah dia rupa powerbank yang power itu. Baru nak try and error berapa lama bertahan.

Masa ni tengah charge hp galaxy Y. mmg full penuh ye. Best! Sat lagi nak charge Note 2 plak.

Korang ada ke? Kalau belum, silala beli ya. Sangat berguna bg siapa yg kaki travel! Lepas ni tak payah dah nak cari MacD ke, KFC ke atau tmpt mkn utk charge hp. Buang time je! Ngeee...

p/s: Satu wishlist sy dah tercapai. POWERBANK! =) cuma hanya dpt beli capacity power 20000mAh instead of 30000mAh. budget cuma utk tu je hehe tp bolehlah kan dri tak de. 
So, apa next wishlist yg akan sampai ye? Tunggu...

22 comments

April 6, 2013 at 3:22 PM

salam. nak tanya ada pape prob x guna power bank ni? sbb sy tgok byk review negatif psl produk ni kat youtube. mula2 igtkan nak beli powerbank yoobao 13000mah je.

April 6, 2013 at 5:15 PM

waalaikumsalam,
sy tak sure sbb byk jenis power bank ni. So far yg sy beli ni ok bila guna cuma connection tak leh pakai utk tab... tak match... HP semua boleh ngam...

p/s: cth review negatif mcm ne tu ye?

April 7, 2013 at 1:27 AM

nak tanya apa maksud awk connection xleh pakai utk tab? maksudnya xleh charge tablet ke?

review negatif boleh cr kat youtube. banyak jugak. ada kata lampu bkelip2 penuh tp xcaj.n ada kata nama je 20000mah tp sbnrnya power dlmn dia kurang.

April 7, 2013 at 3:56 AM

maksud sy, klu tgk dlm gmbar kat atas tu ada byk kepala connection dlm plastik ats bekas powerbank. Dlm byk2 tu hanya connection utk galaxy tab je tak boleh, lubang tak match... tp connection yg lain boleh pakai utk smartphone...

so far sy dh charge utk 2 smartphone utk hari ni... ok boleh tahan... cth note 2 sy batery 3100mAh, galaxy Y 2100mAh... maknanya sy dah guna 5200mAh... dn sy takkan charge selagi powerbank tak low... nanti sy bg review berapa kali boleh charge smartphone...

kepala connetion utk galaxy tab je problem sbb tak match... huhu... tp aslkan smartphone boleh charge dah kira ok... sy beli powerbank ni kat dealmates harga offer RM78...

sy rasa awk boleh try yg power kecik tp dgn harga yg berpatutan... imagin klu power 20000mAh boleh dpt RM78 apetah lg 13000mAh.. mesti lg murah ngeee =)

cubala survey groupon, dealmate, ilovediscount dn seangkatan... byk... then compare harga...

Anonymous
April 28, 2013 at 3:04 PM

bagus2.. baru hari ni saya tahu apa tuh power bank.. trimass Pn Mahirah.. :) .. pasni leh la saya pegi cari.. heheh

April 28, 2013 at 4:21 PM

Sila la beli ye pas ni... sgt membantu...

Anonymous
May 4, 2013 at 3:48 PM

Saya nak tanya berapa lama ye nak caj untuk power bank ni full?

May 4, 2013 at 5:37 PM

sy dapat hari tu satu hari sy charge...
awk beli yg sebiji cam ni ke? klu nak lg better, belilah brand PINENG sbb brand tu the best kualiti wlupun mahal sikit... =)

Anonymous
May 13, 2013 at 1:24 PM

Salam. Saya tengah buat survey pasal powerbank ni. Nak tgk jenama mana yang bagus.Dh berapa lama pakai? Okay tak? Sekali charge betul ke boleh guna banyak kali ikut kapasiti bateri henfon? Kalau baik hati, reply pertanyaan saya kat email sebab nati lupa nak tgk balik jawapan cik kat sini terimakasih muni_jun91@yahoo.com

Anonymous
May 14, 2013 at 2:29 PM

salah satu jenama yg bagos adalah power bank pineng..dijamin original dan byk kelebihan..nk tahu lebih lanjut,pegi kat web ni...http://realiti-ice.blogspot.com/2013/03/review-powerbank-pineng-11200mah_6.html

May 14, 2013 at 7:08 PM

yes i know it from Irine marcelo blog... mmg bebaloi beli P.B PINENG... klu nak tahan lama belila PINENG brand walaupun kapisiti dia 16000mah/11000mah boleh charge HP 6 kali... sy pun nak beli satu bila dah baca review irine...

May 14, 2013 at 7:37 PM

Mana nk cr pineng brand yg 16000mah tu ye? Ada link?

May 14, 2013 at 10:07 PM

cik ikin boleh search lelong.com kat situ byk atau pun nak direct, http://reality-ice.blogspot.com seperti link anon di atas tu... range harga dalam RM150-RM200 tak silap...

Anonymous
May 20, 2013 at 11:17 PM

kat lazada pn ok.. sy beli y 11200 just rm140-rm10 discount..hehe.. so rm130 termasuk pos.. ptg order esok pg sampai..hehe

May 21, 2013 at 7:28 AM

Yg Lazada brand apa? mehla share... RM140 tu ok juge hargenye..

June 7, 2013 at 2:28 PM

hi. saya ada jual power bank 30 000mah dan 20 000mah. jika berminat boleh sms saya 0135178216 .

Anonymous
June 13, 2013 at 12:24 AM

Salam
power bank yg awk beli kat dealmates tu brand ape eh?

TQ

June 13, 2013 at 12:35 AM

No brand... biasa dari china...

June 26, 2013 at 10:56 AM

hi.awak still guna power bank yg awak beli nie ke sekarang?
still okey or dah takleh pakai?

June 26, 2013 at 2:22 PM

still elok dan masih pakai sampai sekarang... kenapa?

July 4, 2013 at 11:08 AM

30000mah boleh full charge note 2 brp kali? Brand apa ye?

September 18, 2013 at 12:24 PM

Nk tny.kalo note 2 nk cucuk dekat usb yg 1A or yg lg satu?

Post a Comment

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia