Resepi : Potato Salad (Dinner)

Hi & Assalamualaikum

Percaya tak percayalah daku teringin sangat nak makan potato salad yg rasanya sedap dan tak muak dan bila dah rasa, dah makan dan mesti nak cuba lagi. So, di satu petang yg indah daku meng-google resepi Potato Salad yg daku kira sedap. Google punya google, daku dapatlah resepi tu dari satu bloger famous ni dan memang terbukti sedapnya bila mr hubby ku request suruh buat lagi dua malam berturut2. Hahaha! The power of lemon and pati ayam!

Ini hasil Fatin Liayana buat dan...

v
v
v


Ini pula hasil yang daku buat untuk makan dua orang ya. Seriusly mmg cukup sedap seperti yang digembar gemburkan dalam blog beliau. Tak percaya cubalah! Ngee... Dah tau rasanya mesti nak buat lagi dan lagi dan lagi. Sampai port luck kat office pun daku buat ini jugak. Paling simple!

Ini resepi daku untuk bawa ke Port Luck Office

~Bahan-bahan ~

15 biji kentang
4-5 sudu besar mayonis
2 sudu besar lemon juice
1 sudu besar air
4 genggam daun bawang
4 genggam daun sup
2 sudu kecil serbuk pati ayam (pandai2 rasalah)
Lada hitam
Salad

Cara-caranya

Potato:
-Rebus kentang sampai empuk (tp jgn empuk sgt) kemudian toskan
-Bila dah empuk, potong dadu pulak

Dressing:
-Daun bawang dan daun sup tu cincang halus
-Dalam mangkuk yg lain, campurkan mayo, lemon juice, air, serbuk pati ayam sehingga sebati.
-Kemudian gaulkan pula kentang yang dah ditos tadi dgn daun bawang, daun sup dan lada hitam.
- Simpan dalam peti sejuk untuk beberapa jam.
-And ready to eat! Wallah! 
d(^^,)b 

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia