Ruang Iklan Untuk Disewa

Bagaimana Hilangkan Dagu BerlapisAssalamualaikum,

Kali ni nak share macam mana cara nak hilangkan dagu berlapis atau kata lain double chin.

Kepada siapa yang kat luar sana mempunyai dagu berlapis di sini kami ingin berkongsi dengan anda berita gembira kerana kini anda boleh lupakan semua latihan dan senaman yang berpanjangan juga berat serta pembedahan yang mahal untuk menghapuskan kesan dagu berlapis. 

Ini kerana syarikat farmaseutikal di Amerika Syarikat, California, Kythera telah menemui jalan penyelesaian apabila mengumumkan suntikan ATX -101 yang direka khas untuk menghilangkan dagu berlapis telah berjaya lulus ujian klinikal ke atas lebih 1,000 pesakit. 

Suntikan yang mengandungi versi sintetik asid deoxycholic, kompenen yang dihasilkan oleh badan untuk menggalakan perpecahan lemak. 

Walaubagaimanapun, suntikan ini juga mempunyai kesan sampingan iaitu bengkak, sakit, lebam, kesemutan dan kemerahan. 

Selain pembedahan plastik, suntikan ATX -101 boleh dijadikan sebagai jalan penyelesaian alternatif kepada anda di luar sana yang mempunyai dagu yang berlapis terutamanya golongan wanita.

Kebaikan Air Kelapa Yang Anda Perlu Tahu


Air kelapa, satu hadiah daripada alam semulajadi kerana ia sangat menyegarkan dan berkhasiat untuk tubuh badan serta meremajakan badan dan kulit anda dari luar dan dalam. Di sini, kami ingin kongsikan 8 manfaat air kelapa seperti berikut:

Agen anti-penuaan
Air kelapa mengandungi bahan dan antioksidan tertentu yang mana membantu untuk melawan radikal beba, sekaligus, melambatkan proses penuaan serta membantu meningkatkan sistem imun badan anda lantas melindungi anda daripada pelbagai penyakit. 

Tingkatkan metabolisme anda dan meningkatkan penghadaman
Minum air kelapa secara kerap boleh membantu meningkatkan metabolisme anda secara semula jadi, sekali gus membantu badan anda untuk membakar lemak banyak yang lebih cepat. Tambahan lagi, jika anda mempunyai masalah dengan pencernaan, air kelapa boleh mengatasinya kerana ia membantu penyerapan makanan dan mengurangkan berlakunya refluks asid. 

Hidrat dan meremajakan badan anda
Air kelapa mengandungi 94% air dan sebenarnya, sangat rendah kalori. Bebas lemak dan rendah gula, air kelapa juga boleh hidrat sistem anda menyediakan anda dengan vitamin, kalium, enzim dan asid amino. 

Membantu penurunan berat badan yang sihat
Minum air kelapa secara kerap bukan sahaja bagus untuk menambah kelembapan badan anda dan meningkatkan metabolisme anda, tetapi ia juga mempunyai kesan yang positif bagi mereka yang cuba untuk mengurangkan berat badan. Minuman sihat yang tidak mengandungi bahan kimia ini telah digunakan selama berabad-abad sebagai minuman berkhasiat dan sihat. Air kelapa hanya mengandungi rendah lemak, gula dan kalori, tetapi ianya kaya dengan nutrien dan vitamin, oleh itu, ia boleh membantu anda menyekat rasa lapar secara sihat. 

Menyingkirkan toksin daripada badan
Air kelapa sangat bermanfaat untuk sistem penghadaman anda. Ini kerana ia membantu untuk membersihkan badan anda daripada toksin dan mengurangkan keletihan. 

Kaya dengan sumber vitamin dan nutrien
Air kelapa adalah sumber yang sangat baik dan semula jadi vitamin dan nutrien kerana ia mengandungi kalsium, zat besi , magnesium , fosforus , kalium , zink , Vitamin C dan Vitamin B. 

Bermanfaat untuk otot dan sistem saraf
Air kelapa membantu untuk mengelakkan kekejangan di otot dan membantu untuk meningkatkan fungsi sistem saraf anda. 

Bagus untuk kulit
Air kelapa juga bermanfaat untuk kecantikan kulit anda. Bukan sahaja untuk diminum, tetapi anda juga boleh menggunakannya pada kulit anda. Ia membantu untuk melembapkan kulit anda, membantu untuk mengurangkan jerawat dan jeragat. Sebenarnya, kebanyakan produk kosmetik dan krim muka juga mengandungi ekstrak kelapa kerana keberkesanannya.

Disable right click

Kira Visitor

Lazada Malaysia